Tactical Laser Company Verhuur van mobiele lasergame systemen

VEEL GESTELDE VRAGEN

Is het spelen van Lasergame gevaarlijk?
Absoluut niet. De gebruikte laserstralen hebben een zeer lage intensiteit waardoor ze volkomen ongevaarlijk zijn voor mens of dier. Overigens wordt de laserstraal alleen maar gebruikt voor het visuele effect. De daadwerkelijk data-overdracht (nodig voor het bijhouden van de scores) geschiedt door middel van een Infraroodsignaal; te vergelijken met die in de afstandsbediening van je televisie.

Wordt je kleding vies als je Lasergame speelt?
In tegenstelling tot bijvoorbeeld paintball is Lasergame een schoon spel. Er wordt niet met verf geschoten en als je geraakt wordt door een laserstraal doet het ook geen pijn. Enkele van onze klanten hebben Lasergame -naast een disco en een casino- ingezet tijdens een party. Iedereen speelde in smoking! James Bond zou zich in dat gezelschap bijzonder thuis gevoeld hebben.....

Is er een leeftijdslimiet voor het spelen van Lasergame?
Lasergame kan gespeeld worden door iedereen ouder dan ongeveer acht jaar. Voel je je jong en dynamisch, dan kun je door snelle acties en onverwachte verplaatsingen je tegenstanders op het verkeerde been zetten. Zit je in de wat oudere range, dan kies je misschien voor een tactische en slimmere aanpak, waardoor je minder snel moe wordt. Iedereen bepaalt zelf zijn eigen speeltempo. Het is dus echt een spel voor alle leeftijden.

Is een vaste binnenarena niet veel leuker dan een externe locatie?
Als je van ruimtewezens, robots en aliens houdt, dan is het spelen in een van de vaste arena's best leuk. Maar wat SWAT mobiele Lasergame nu juist zo uniek maakt, is dat je in een realistische en herkenbare omgeving kunt gaan spelen. Als je in je eigen gebouw het ene na het andere kantoor op je tegenstander 'verovert', begin je langzaamaan te denken dat je Bruce Willis heet.... Ook dat bosperceel ziet er ineens uit als de jungle in Apocalips Now. En in de catacomben van het forteiland Pampus bekruipt je het gevoel dat je in een horrofilm zit. Alles om je heen is 'echt'. Daardoor wordt het spel ook 'echt'.

Wat moet ik zelf allemaal regelen als ik SWAT inhuur?
Je hoeft in principe zelf helemaal niets te regelen. Wij richten een speelarena in met licht-, rook- en geluidseffecten. Indien nodig ook met camouflagenetten of decorstukken. Onze apparatuur wordt aangesloten op een normale 220V stroomvoorziening. Heb je die op de locatie niet voorhanden? Geen nood, dan brengen wij een aggregaat mee. Onze Marshals activeren het speltype van je keuze en geven instructie aan de deelnemers. Het spel kan dan direct beginnen.

Mag Lasergame overal gespeeld worden?
In principe mag Lasergame overal gespeeld worden op particuliere terreinen of in gebouwen, mits de eigenaar hiervoor toestemming heeft gegeven. Het spelen op openbare plaatsen is niet toegestaan. Als je Lasergame wilt spelen in je kantoorgebouw, parkeergarage, fabriekshal of magazijn, dan hoef je er niet bang voor te zijn dat er schade wordt toegebracht aan de opstal. Een laserstraal is net zo onschuldig als het licht dat uit een zaklamp komt.

Moet het donker zijn om Lasergame te kunnen spelen?
Nee, dat is niet beslist noodzakelijk. De laserguns die wij gebruiken zijn speciaal gemodificeerd om ook gebruikt te worden in fel zonlicht. Daarom kun je met SWATLasergame bijvoorbeeld overdag in een bos spelen. Overigens is het spelen in de duisternis ook wel heel spannend. Zeker als we tijdens het spel een van onze speciale soundtracks afspelen....

Kan Lasergame ook gebruikt worden als teambuilding event?
Absoluut! Juist als je ervoor kiest om een van de scenario's te spelen, zal er automatisch een situatie ontstaan waarin een rolverdeling tussen de deelnemers onderling totstand komt. Natuurlijke leiders staan op. Soms uit hele onverwachte hoek. Teams worden betrokken bij tactische beslissingen en acties worden gecoordineerd en efficient uitgevoerd.

Is Lasergame een spel of een vorm van sport?
Eigenlijk beide. Wij spreken daarom altijd graag van 'Actieve Recreatie'. In de eerste plaats is Lasergame natuurlijk gewoon een fantastisch spel. Iedereen vindt het leuk. Maar wat je ook zult zien, is dat alle deelnemers na vijftien of twintig minuten spelen het gevoel hebben dat ze een heftig partijtje squash achter de rug hebben. Zonder uitzondering gaat iedereen 'er voor'; binnen dertig seconden na aanvang van het spel denken alle deelnemers dat ze Rambo of Superwoman zijn.